Στην  13η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Μανόλης Κοκοσάλης

Στην  13η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) η οποία φιλοξενείται από 20 με 22 Ιουνίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών  μετέχει ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και Δήμαρχος Αρχανών –Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης.

Τη σύνοδο μεταξύ άλλων απασχολούν σημαντικά ζητήματα όπως η προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως καθορίσθηκε με το νέο ΕΣΔΑ, τα ΠΕΣΔΑ και τα τοπικά σχέδια των Δήμων, η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 καθώς και η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΦοΔΣΑ.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦοΔΣΑ, τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ (ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε) και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ συμμετέχει στο Προεδρείο της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου.

 

Δημιουργία  νέου ΕΣΔΑΚ μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης

Αναφορικά με τη διαπιστωτική πράξη που υπέγραψε η συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μαρία Κοζυράκη και η οποία προβλέπει ότι στην Κρήτη θα λειτουργούν δύο Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και συγκεκριμένα ο ΕΣΔΑΚ και η ΔΕΔΙΣΑ Χανίων, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μανόλης Κοκοσάλης  δήλωσε:

 

«Ήταν μια αναμενόμενη απόφαση σύμφωνα με το νόμο «Κλεισθένη», θα συζητήσουμε το επόμενο διάστημα με όλους τους δήμους τα στάδια για ομαλή μετάβαση στο νέο φορέα, δηλ, τον νέο ΕΣΔΑΚ που θα δημιουργηθεί με την διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης».