Με 192 πλήρη σετ κομποστοποιητών σκοπεύει να εφοδιάσει τις σχολικές μονάδες ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.ΑΚ.

Ο ΕΣΔΑΚ φέρνει την κομποστοποίηση στα σχολεία – 192 κομποστοποιητές για χρήση στις σχολικές μονάδες
Ο ΕΣΔΑΚ φέρνει την κομποστοποίηση στα σχολεία – 192 κομποστοποιητές για χρήση στις σχολικές μονάδες

Πρόκειται για σετ κομποστοποίησης που αποτελούνται από κομποστοποιητή 300 λίτρων από 100% ανακυκλώσιμο υλικό, αναδευτήρα, δοχείο και σταθεροποιητή, για ταχεία ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων, ικανοί να δεχθούν όλα τα οργανικά υπολείμματα. Είναι κομποστοποιητές τύπου κήπου, με διάταξη οπών για αερόβια λιπασματοποίηση, χωρίς προσθήκες ειδικών σκευασμάτων σε υγρή ή στερεά μορφή. Είναι κατασκευασμένοι με δυνατότητα περιστροφής και δυνατότητα πρόσβασης από όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα να μειώνεται ο όγκος, ενώ το υλικό κατασκευής τους παρέχει θερμομόνωση για σταθερή θερμοκρασία τεσσάρων εποχών.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Η κομποστοποίηση όπως έχουμε διαπιστώσει από προηγούμενες ενέργειες που έχουμε υλοποιήσει, μπορεί να λειτουργήσει με εξαιρετικά αποτελέσματα. Προχωράμε σε μια ακόμα διανομή 192 σετ καλαίσθητων κομποστοποιητών το αμέσως επόμενο διάστημα, αυτή τη φορά στις σχολικές μονάδες με διπλό στόχο: Αφενός την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών για την όλη διαδικασία, αφετέρου για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τις σχετικά μεγάλες ποσότητες τροφικών υπολειμμάτων που συγκεντρώνονται στα σχολεία, εκτρέποντάς τες από το ρεύμα που καταλήγει στον ΧΥΤΑ. Αποκομίζουμε έτσι σημαντικά οφέλη, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά, ενώ βάζουμε τη διαδικασία της κομποστοποίησης στην καθημερινότητα της επόμενης γενιάς των πολιτών».

 

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο νέο αυτό πρόγραμμα, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω email στο info@esdak.gr & esdak@otenet.gr.