Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ

Η νέα σύνθεση της διοίκησης του Ε.Σ.Δ.Α.Κ που ομόφωνα προέκυψε είναι :

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικής Επιτροπής : Καλογεράκης Ζαχαρίας ,τέως Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος

Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικής Επιτροπής : Βαρδαβάς Κωνσταντίνος ,Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος Δήμου Ηρακλείου .

Τακτικά Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής :

Μουρτζανός Παντελής , Δήμαρχος Αμαρίου

Μποκέας Μενέλαος , Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Νικολιδάκης Γρηγόριος , Δήμαρχος Φαιστού

Ζερβάκης Γιώργος, Δήμαρχος Σητείας

Κοκοσάλης Εμμανουήλ , Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων

Αναπληρωματικά Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής :

Αγαπάκης Δημήτριος , Δημ.Σύμβουλος Ηρακλείου

Κοκολάκης Ελευθέριος ,Δήμαρχος Γόρτυνας

Λελεδάκης Δημήτριος ,Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου

Ρουμελιωτάκη Μαρία ,Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας

Φραγκάκης Εμμανουήλ, Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος

 

Ζ.Καλογεράκης : Με ομοφωνία , συναίνεση και σύνθεση απόψεων για ένα ισχυρό Ε.Σ.Δ.Α.Κ

Ο νέος Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ, κ.Ζαχαρίας Καλογεράκης δήλωσε : «Με αίσθημα ευθύνης και μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο, με γνώμονα τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους μέλη μας , θέτουμε ως στόχο :

  • Να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ανάθεσης των έργων που έχουν διασφαλίσει χρηματοδότηση.
  • Να εξασφαλίσουμε συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις για τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης.
  • Να στηρίξουμε τους ΟΤΑ για να αναλάβουν τις συνοδευτικές ενέργειες που είναι απολύτως απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία τους.

Παραμένω ένθερμος υποστηρικτής της αποκέντρωσης και της συνεργασίας. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες, θα συνεργάζεται με τους εκπροσώπους της και θα ενημερώνει για τη πορεία των έργων και των επιπτώσεων τους. Η αμφίδρομη ενημέρωση, ο διάλογος και η συστηματική διαβούλευση αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι.

Δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις μέσα από ομοψυχία, συναίνεση και σύνθεση απόψεων για ένα ισχυρό ΕΣΔΑΚ που θα ενισχύει την βιωσιμότητα του συστήματος διαχείρισης με ταυτόχρονη διασφάλιση ποιοτικών και χαμηλού κόστους υπηρεσιών για τους πολίτες

Τέλος , ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ απέδωσε θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του Δ.Σ του ΕΣΔΑΚ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του , εκλέγοντας τον , με ομόφωνη απόφαση ,στην θέση του Προέδρου.