Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του Γαζίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης και διανομής της τσάντας πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, στην κεντρική πλατεία Μ. Κατσαμάνη του Γαζίου.

Η Περιβαλλοντολόγος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Βούλα Πάντελη ενημέρωνε τους πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν τα πλαστικά στο περιβάλλον και ιδιαίτερα για τις βλαβερές επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας και μαζί με τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρη Τζεδάκη, τον προϊστάμενο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Κώστα Τζεδάκη και τον δημοτικό υπάλληλο Γιώργο Ρεθεμνιωτάκη, διένειμαν τις τσάντες πολλαπλών χρήσεων στους δημότες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος, είναι ύψιστη υποχρέωση όλων μας. Κι από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή, φροντίζουμε μεταξύ άλλων να ενημερώνουμε σωστά τους συμπολίτες μας, να προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους και φυσικά, να συμβάλλουμε όσο μπορούμε πρακτικά, στο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά μας με την χρήση λιγότερου πλαστικού. Έτσι και με την τσάντα του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., του Συνδέσμου που κι εμείς ως Δήμος είμαστε μέλος, γυρίζουμε την πλάτη στην πλαστική σακούλα και βάζουμε στη ζωή μας μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων, καλαίσθητη, ανθεκτική και πρακτική για να την χρησιμοποιούμε στις καθημερινές αγορές μας».