Με την παρουσία πολλών κατοίκων των Καμινίων, πραγματοποιήθηκε στην πλ. Αγίας Βαρβάρας η ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την κομποστοποίηση, που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων με τη συνεργασία του 4ου και 50ου Δημοτικού Σχολείου και Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, του 11ου Γυμνασίου, του 13ου Λυκείου και του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Παρουσία του Προέδρου του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη, τη διαδικασία και την αναγκαιότητα της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, την κυκλική οικονομία και την ανάπτυξη της κομποστοποίησης, οι κάτοικοι της περιοχής απέδειξαν με το έντονο ενδιαφέρον τους και το ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε αυτή την μεγάλη, κοινή προσπάθεια. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη διανεμηθεί από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. κομποστοποιητές σε σχολικές μονάδες που διαθέτουν κήπους, έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν από μικρά τη διαδικασία, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προγραμματίζονται και το επόμενο διάστημα σε Δήμους – μέλη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου η εκδήλωση για την κομποστοποίηση στα Καμίνια
Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου η εκδήλωση για την κομποστοποίηση στα Καμίνια

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι οι πολίτες είναι άκρως ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Και ειδικά με την κομποστοποίηση, βλέπουμε μέρα με τη μέρα ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Ευχαριστώ θερμά τους διοργανωτές της δράσης για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε τα οφέλη και την αναγκαιότητα της κομπορστοποίησης, όλους τους κατοίκους των Καμινίων που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και φυσικά, παραμένουμε στη διάθεση κάθε φορέα και συλλόγου που επιθυμεί να πραγματοποιήσει ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση».