Με τον Πρόεδρο και την Γραμματέα του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Γιώργο Αλεβυζάκη και Ελευθερία Αντωνιάδη αντίστοιχα, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων σε δράσεις προώθησης της κυκλικής οικονομίας.

 

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, του άκρως επιτυχημένου αγώνα που διοργανώνει ο Σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ., με τη συνεργασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών φορέων, ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. είχε ανταποκριθεί και είχε αναπτύξει ένα δίκτυο μπλε κάδων ανακύκλωσης και μικρών κάδων συλλογής καπακιών κατά μήκος των διαδρομών, περισυλλέγοντας όλα τα μπουκάλια που χρησιμοποιήθηκαν από τους αθλητές. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα μακρύτερα, αποφασίστηκε όλα τα πλαστικά μπουκάλια που συγκεντρώθηκαν να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε τσάντες με τα μηνύματα του Χρώμα Run 2019, οι οποίες θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες της εξίσου επιτυχημένης εκδήλωσης του Αρκαλοχωρίου. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από την άμεση προστασία του περιβάλλοντος, προωθείται το μήνυμα της κυκλικής οικονομίας, όπου το τέλος ενός προϊόντος αποτελεί την αρχή για ένα νέο προϊόν.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της παραπάνω κίνησης, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε όλα τα καπάκια από τα μπουκάλια που συγκεντρώθηκαν, να διατεθούν σε συλλόγους που πραγματοποιούν ανάλογες δράσεις με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2018 «συνδέεται» με το Χρώμα Run 2019 και τα μπουκάλια του νερού που καταναλώθηκε από τους αθλητές, γίνονται οι τσάντες των συμμετεχόντων στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση της Κρήτης. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κυκλικής οικονομίας και στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. αδράξαμε την ευκαιρία και ενισχύσαμε την όμορφη και απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια. Θα ήθελα να δώσω για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, όλα τα μέλη του δραστήριου Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. και τους φορείς της περιοχής, για όσα έχουν πετύχει».