Με το άνοιγμα των σχολείων από τις διακοπές του Πάσχα, ξεκίνησαν ξανά και οι δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία από την «Πράσινη Ομάδα» του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Πρόκειται για τη γνωστή εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών – και μέσω αυτών, των γονιών – για τον σωστό τρόπο διαλογής στην πηγή, την αναγκαιότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Με αυτές τις εκδηλώσεις και μ’ ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές ενημερώνονται για τη γενικότερη φιλοσοφία και την αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ μέσα από γόνιμο διάλογο που ακολουθεί κάθε δράση, απαντώνται όλες οι ερωτήσεις των παιδιών.

«Τα πάντα είναι θέμα παιδείας συνηθίζουμε να λέμε και πράγματι έτσι είναι» τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης αναφέροντας: «Στα σχολεία μας γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους εκπαιδευτικούς κι εμείς ως Ε.Σ.Δ.Α.Κ. ερχόμαστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις δικές τους προσπάθειες και να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο δίκτυο, μικρών «Πρεσβευτών» της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Οι δράσεις συνεχίζονται γι’ αυτό και προσκαλώ κάθε σχολείο, φορέα ή σύλλογο που το επιθυμεί, να συμμετάσχει στις ενημερωτικές εκδηλώσεις και να βοηθήσει να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά έναν πλανήτη λίγο καλύτερο απ’ ό,τι παραλάβαμε».

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σύλλογο και φορέα που επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω email στο esdak@otenet.gr.