Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στο Αστόρια το περασμένο σαββατοκύριακο η παράσταση «Η περιπέτεια της Πλαστικούρας» από την ομάδα θεάτρου «Σιντορέ και Ντορεμί». Το κοινό ενθουσιάστηκε με τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις ερμηνείες μικρών και μεγάλων ηθοποιών. Η σκηνοθεσία και τα τραγούδια του έργου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ταυτόχρονα όλοι ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν σχετικά με την υπερκατανάλωση πλαστικού.

Πριν την παράσταση υπήρξε πληθώρα οικολογικών δράσεων. Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Μαρία Καριωτάκη παρουσίασε για πρώτη φορά το βραβευμένο βιβλίο «Η περιπέτεια της Πλαστικούρας» το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από την Ελληνοεκδοτική. Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο ΕΣΔΑΚ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης) μοιράζοντας τσάντες πολλών χρήσεων σε όλα τα παιδιά. Οι εθελοντές της Greenpeace ενημέρωσαν τον κόσμο παρουσιάζοντας αντικείμενα που αντικαθιστούν τα «μιας χρήσης», η εθελοντική ομάδα Heraklion Eco Voice έπαιξε με τα παιδιά ενημερώνοντάς τα βιωματικά και τους χάρισε δώρα. Ο Παιδικός σταθμός- νηπιαγωγείο Ροδομηλιά που ανήκει στο δίκτυο «Οικολογικά σχολεία» διοργάνωσε μια παράλληλη δράση οικολογικών παιχνιδιών από την οποία διδάχτηκαν και διασκέδασαν όλοι οι μικροί θεατές. Τέλος η Boobam χάρισε δωράκια από μπαμπού στους συμμετέχοντες.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί ξανά από ενήλικες μόνο ηθοποιούς στο πλαίσιο των δράσεων του The Small Christmas Family Fest στην αίθουσα Φουγάρο (στα νέα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου). Ημέρες παραστάσεων: Κυριακή 22/12, Δευτέρα 23/12, Παρασκευή 27/12 & Σάββατο 28/12 στις 18:30. Είσοδος 5 ευρώ.

Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε αυτήν την κωμωδία για μικρούς και μεγάλους που θα σας κάνει να αλλάξετε μια για πάντα τον τρόπο που βλέπετε το πλαστικό!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μαρία Αμανάκη

Κείμενα, Στίχοι τραγουδιών, χορογραφίες, διοργάνωση: Μαρία Καριωτάκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Χιλετζάκη

Κατασκευή κοστουμιών από πλαστικά: Έλενα Ψαρουδάκη

Πρωταγωνιστούν: Στέλλα Κορνίλη, Χριστίνα Εφραίμογλου, Γιάννης Ζουμπαντής, Γιώργος Χατζηαντωνίου

Τραγουδούν: Κωνσταντίνα Σηφάκη, Μαρία Καριωτάκη και Μάνος Ζουμπουλάκης

Φωνητική διδασκαλία: Νεκταρία Λαουμτζή

Επιμέλεια εντύπων: Γιάννης Οικονομάκης

Επιμέλεια ηχητικών κομματιών και τραγουδιών: Δημήτρης Βασμαρής – Studio Vasmaris