Ολοκληρώθηκε ο σχολικός διαγωνισμός ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών
Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός προώθησης της κυκλικής οικονομίας που διοργάνωσε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και ο Δήμος Ηρακλείου στις σχολικές μονάδες του Ηρακλείου, με τίτλο «Τα ρούχα και τα παπούτσια δεν είναι σκουπίδια».
Στόχος του διαγωνισμού, ήταν να ενισχυθεί το μήνυμα ότι ακόμα και τα παλιά ρούχα και παπούτσια, μπορούν να ανακυκλωθούν, να γίνουν νέα διαφορετικά προϊόντα και να μην καταλήξουν στους ΧΥΤΑ. Στην προσπάθεια αυτή, διοργανώθηκε ο σχετικός μαθητικός διαγωνισμός με την υποστήριξη και της RECYCOM, της εταιρείας που έχει τοποθετήσει τους γνωστούς κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε πολλούς δήμους της χώρας, μεταξύ αυτών και στο Ηράκλειο.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού συγκεντρώθηκαν 2,56 τόνοι ρουχισμού από τις σχολικές μονάδες, με τα καλύτερα αποτελέσματα – αναλογικά με τους μαθητές – να επιτυγχάνουν τα σχολεία:
· 51ο & 78ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, με 1,37 kgr/μαθητή.
· 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, με 1,22 kgr/μαθητή.
· 28ο & 57ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, με 1,14 kgr/μαθητή.
Ολοκληρώθηκε ο σχολικός διαγωνισμός ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών
Στα 3 πρώτα σχολεία, δόθηκαν από τον ανάδοχο των κόκκινων κάδων και 3 επιταγές ποσού 600, 400 και 300 € για την αγορά εξοπλισμού της επιλογής τους και την κάλυψη αναγκών τους, τις οποίες και παρέλαβαν οι Διευθυντές των μονάδων, Μαρία Ζαχαριουδάκη, Μανώλης Σουργιαδάκης και Μιχάλης Ιατράκης αντίστοιχα.
Η παράδοση των επιταγών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. παρουσία και του Προέδρου του Συνδέσμου και Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος δε δηλώσεις του τόνισε: «Η κυκλική οικονομία, όπου το τέλος της ζωής ενός προϊόντος σημαίνει την αρχή για ένα νέο προϊόν, γίνεται ολοένα και πιο οικεία στην κοινωνία μας. Με αυτές τις ενέργειες, αποσκοπούμε στο να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την νέα γενιά, αλλά και μέσα από αυτήν τους γονείς, για τις αναγκαιότητες ανάπτυξης των μεθόδων και της γενικότερης φιλοσοφίας της κυκλικής οικονομίας. Η προσπάθεια φυσικά και συνεχίζεται, αυτά όμως τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων του τόπου μας και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».