Ανοικτή εκδήλωση με θέμα την κομποστοποίηση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στις 18:30 στο Ηράκλειο στην πλ. Αγίας Βαρβάρας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων με τη συνεργασία του 4ου και 50ου Δημοτικού Σχολείου και Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, του 11ου Γυμνασίου, του 13ου Λυκείου και του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πολλαπλά οφέλη και οι πρακτικές της σωστής κομποστοποίησης από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη, ενώ η δράση θα πλαισιωθεί και με δρώμενα από την ομάδα χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου, με υπεύθυνο τον Γιώργο Καλυβιανάκη.

«Η κομποστοποίηση  γίνεται κομμάτι της ζωής μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν δραστήριοι φορείς όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων και τα σχολεία του τόπου μας, μας προσκαλούν για να μιλήσουμε γι’ αυτήν» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας ταυτόχρονα ότι: «Η κομποστοποίηση δεν είναι μόδα, δεν είναι τάση, είναι μια διαδικασία κυκλικής οικονομίας, μια κίνηση που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι αυτό που μπορεί βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης γι’ αυτό και με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης βρισκόμαστε στο πλευρό των ευαισθητοποιημένων φορέων, συλλόγων και σωματείων, ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια με κάθε διαθέσιμο τρόπο».