Ο κ. Καλογεράκης τον ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται, για τις προτάσεις έργων που έχουν κατατεθεί, για ένταξη χρηματοδότησης, στα αρμόδια υπουργεία, καθώς και για τις ώριμες μελέτες έργων και παρεμβάσεων που έχει δρομολογήσει ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Για την πορεία υλοποίησης του Π.Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και για τα έργα που έχει δρομολογήσει ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ., ενημέρωσε ο Πρόεδρος το Φορέα κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη.

 Ο κ. Καλογεράκης τον ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται, για τις προτάσεις έργων που έχουν κατατεθεί, για ένταξη χρηματοδότησης, στα αρμόδια υπουργεία, καθώς και για τις ώριμες μελέτες έργων και παρεμβάσεων που έχει δρομολογήσει  ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ε.Σ.Δ.Α.) και για την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα, μέσα από ανοιχτή διαβούλευση φορέων και πολιτών ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των δήμων.

Από την πλευρά του κ. Βαρδάκης επισήμανε το σημαντικό ρόλο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ στη πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού, την στήριξη του καθώς και τη συμμετοχή του στη διαδικασία διαβούλευσης που θα ξεκινήσει για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.